Μοναδικοί επισκέπτες

Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

3η Ετήσια Έκθεση Κάκτων και άλλων Παχυφύτων

Κυριακή 09/05/2010 από τις 10.00πμ. - 07.00μμ
Χώρος Σπηλιών - Πάρκο της Ακρόπολης

Μετά την τεράστια επιτυχία των δύο προηγούμενων εκθέσεων , ο Σύνδεσμος Κάκτων και άλλων Παχυφύτων Κύπρου διοργανώνει την «3η Έκθεση Κάκτων και άλλων Παχυφύτων».
Την εκδήλωση θα εγκαινιάσει και φέτος ο Επίτροπος Περιβάλλοντος, κ. Χαράλαμπος Θεοπέμπτου στις 11:30π.μ.

Την έκθεση στηρίζουν ο Δήμος Στροβόλου και το Υπουργείο Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος.
Όπως και τα προηγούμενα χρόνια ο χορηγός της εκδήλωσης είναι τα ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ HOME GROW - ΣΟΥΚΙΟΥΡΟΓΛΟΥ.

Για ακόμη μια φορά το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει σπάνιους συλλεκτικούς κάκτους και άλλα παχύφυτα, καθώς και φυτά κατάλληλα για καλλιέργεια στους κυπριακούς κήπους.

Πωλήσεις Φυτών και Βιβλίων
Στο χώρο της εκδήλωσης όπως και τα δύο προηγούμενα χρόνια θα πωλούνται κάκτοι και άλλα παχύφυτα από φυτώρια και παραγωγούς από όλη την Κύπρο. Επίσης θα εισαχθούν από το εξωτερικό σπάνια είδη φυτών αποκλειστικά για την Έκθεση και θα υπάρχουν προς πώληση μοσχεύματα φυτών και μεγάλη ποικιλία σχετικών βιβλίων.

Euphorbia veneris

Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης φέτος θα δίνονται πληροφορίες και θα πωλούνται φυτά του πανέμορφου ενδημικού μας παχύφυτου Euphorbia veneris που είναι ξηρανθεκτικό και κατάλληλο για τους κυπριακούς κήπους.

Διαγωνισμός Φυτών

Παράλληλα με την έκθεση θα γίνει και διαγωνισμός. Όλα τα φυτά που θα λάβουν μέρος στο διαγωνισμό θα εκτεθούν για επίδειξη στο κοινό. Ο κριτής του διαγωνισμού μας φέτος θα είναι ο κ. Rene Zahra , πεπειραμένος κριτής, Πρόεδρος του Συνδέσμου Κάκτων και άλλων Παχυφύτων της Μάλτας που ιδρύθηκε το 1951.

Δωρεάν το Οκτασέλιδο Φυλλάδιο «Ο έξυπνος κήπος»

Επιπρόσθετα θα διανέμεται δωρεάν το φυλλάδιο «Ο έξυπνος κήπος», το οποίο εκδόθηκε από τον Σύνδεσμο σε συνεργασία με το Γραφείο του Επιτρόπου Περιβάλλοντος, με πληροφορίες για το πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στον κήπο μας τα παχύφυτα.
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με την Έλενα Αλωνεύτη στο τηλέφωνο 99 614686 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση ealoneft@spidernet.com.cy.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου