Μοναδικοί επισκέπτες

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

Τα πώματα βρήκαν τελικά το… δέντρο τους





Θα χρησιμοποιηθούν ως στολίδια για τις γιορτές

Η εκστρατεία ήταν «φάντασμα», αλλά ευτυχώς τελικά τα δεκάδες χιλιάδες πλαστικά πώματα θα βρουν τον παραλήπτη τους ή πιο σωστά το… δέντρο τους. Συγκεκριμένα και μετά την παρέμβαση της Οργάνωσης Παραπληγικών Κύπρου (ΟΠαΚ) η οποία δεχόταν δεκάδες τηλεφωνήματα από πολίτες οι οποίοι είχαν ανταποκριθεί στη φήμη που έκανε το γύρο της Κύπρου και αφορούσε την ανταλλαγή πλαστικών πωμάτων με αναπηρικά τροχοκαθίσματα, η εταιρεία “Green Dot Cyprus” ανέλαβε να εντάξει την προσπάθεια αυτή στο πλαίσιο προγράμματος το οποίο είχε ήδη εξαγγείλει. Έτσι, τα πλαστικά πώματα που μάζεψαν μαθητές σε σχολεία, στρατιώτες και απλοί πολίτες, θα χρησιμοποιηθούν για να στολίσουν το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με ανακυκλώσιμα υλικά που θα στηθεί το Σάββατο στη Λεμεσό και στη συνέχεια, η εταιρεία θα συμβάλει στην ενίσχυση εθελοντικού συνδέσμου της Λεμεσού που θα αναλάβει την αγορά τροχοκαθισμάτων και στην επιχορήγηση νέων παραπληγικών και αναπήρων οι οποίοι επιθυμούν να σπουδάσουν αλλά δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα. Με αυτό τον τρόπο, ο κόπος των εκατοντάδων παιδιών αλλά και ενηλίκων που επί μήνες μάζευαν πλαστικά πώματα δίνοντας βάση στη φήμα που κυκλοφόρησε δεν θα πάει τελικά χαμένος.

Αρκεί να αναφέρουμε ότι ένα μόνο σχολείο μάζεψε 12.000 πλαστικά πώματα, ενώ οι στρατιώτες στο «Σπίτι του Εθνοφρουρού» κατάφεραν να συλλέξουν άλλες 2.000 πώματα. Χθες μέχρι αργά το απόγευμα επικρατούσε σύγχυση αφού κάποιες πληροφορίες που έφεραν νοσηλεύτριες ιδιωτικού νοσοκομείου να συμμετέχουν στη διαδικασία παράδοσης των πλαστικών πωμάτων στην εταιρεία που προσφέρει τα αναπηρικά τροχοκαθίσματα, αποδείχθηκαν ψεύτικες, ενώ άλλη πληροφορία που έφερε Κύπρια να μαζεύει τα πλαστικά πώματα και να τα μεταφέρει για ανταλλαγή στην Αγγλία και πάλι δεν επιβεβαιώθηκε.

Από πλευράς του πάντως, ο πρόεδρος της ΟΠαΚ Δημήτρης Λαμπριανίδης μιλώντας στον «Φ» τόνισε ότι «θα πρέπει όλοι οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με αυτού του είδους τις φήμες που κατά καιρούς κυκλοφορούν, αφού όπως αποδείχθηκε υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι απλώς εκμεταλλεύονται την ευαισθησία των πολιτών».

ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΠΑΝΑΓΗ

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα Ο Φιλελεύθερος, αγνώστου ημερομηνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου