Μοναδικοί επισκέπτες

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

Εκστρατεία για σαράβαλα με εντολή του Αρχηγού





Θα περνούν από έλεγχο για να διαπιστωθεί αν είναι κλεμμένα

Εκστρατεία για καθαρούς δήμους και οικόπεδα από σαράβαλα και ακινητοποιημένα οχήματα αρχίζει η Αστυνομία, μετά από γραπτές οδηγίες του Αρχηγού του Σώματος Ιάκωβου Παπακώστα. Με εγκύκλιο που απέστειλε σε όλες τις Αστυνομικές Διευθύνσεις, ο Αρχηγός Αστυνομίας ζητεί όπως εντοπισθούν όλα τα οχηματα που βρίσκονται ακινητοποιημένα σε δρόμους και αλλού, καταγράφουν και σε πρώτο στάδιο εξεταστεί το ενδεχόμενο να εμπλέκονται σε εγκληματικές ενέργειες. Επίσης, ζητεί να γίνονται έλεγχοι ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσον είναι κλέμμενα. Σε δεύτερο στάδιο ζητεί όπως ειδοποιείται η αρμόδια τοπική αρχή ώστε να αρχίσει η διαδικασία απομάκρυνσης τους. Σύμφωνα με την εγκύκλιο, στην περίπτωση που ένα όχημα διαπιστωθεί ότι είναι κλεμμένο ή ενδέχεται καθ’ οιονδηποτε τρόπο σε εγκληματική ενέργεια, να παραλαμβάνεται πάραυτα και να οδηγείται στην αστυνομία. Διαφορετικά να ενημερώνεται ο Δήμος ή το Κοινοτικό Συμβούλιο, με σκοπο την απομάκρυνση του.

Αφορμή για αποστολή της εγκυκλίου αυτής ήταν η διαπίστωση ότι πολλές παρόδοι σε διάφορους δήμους έχουν γεμίσει με ακινητοποιημένα οχήματα τα οποία παρεμποδίζουν την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας, ενώ πολλές φορές νεαροί εκτονώνονται καίγοντας τα.

Πριν μετακινηθεί ένα όχημα από την τοπική αρχή θα πρέπει πρώτα να ενημερωθεί ο ιδιοκτήτης του γραπτώς και να του δοθεί το χρονικό διάστημα που προβλέπει η νομοθεσία. Ο γερανός των δήμων αναλαμβάνει δράση όταν ο ιδιοκτήτης αδιαφορεί και το όχημα μεταφέρεται σε ασφαλή χώρο. Ωστόσο, όταν αναζητηθεί, θα πρέπει να καταβληθούν τα έξοδα μεταφοράς του. Υπολογίζεται ότι πέραν των 500 οχημάτων βρίσκονται ακινητοποιημένα στη Λευκωσία και τα προάστια, ενώ δεκάδες άλλα υπάρχουν σε άλλες πόλεις.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΗΣ

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα Ο Φιλελεύθερος, αγνώστου ημερομηνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου